Periodista

A világbékét leginkább fenyegető országok

2019. április 24. - Periodista.

A világtörténelemben mindig is ritkaságnak számítottak a hosszabb békés időszakok, amikor épp nem zajlottak véres háborúk, felkelések, polgárháborúk vagy más harcok. Már a százéves háború feldúlta a középkori Európát 1337 és 1453 között, amikor Anglia és Franciaország vívta élet-halál küzdelmét számtalan területen (de javarészt Franciaország határai között). Később következtek a reformáció utáni vallásháborúk (hugenotta harcok, angol-spanyol háború ... stb), a harminc éves háború német területeken 1618 és 1648 között, az oszmánok elleni harc, a különböző örökösödési háborúk a XVIII. század folyamán, illetve a napóleoni háborúk és végül a XX. század két nagy világháborúja: az I. és II. nagy világégés. A kezdeményezők minden esetben a hódítani akarók voltak.

vilagbeke.jpg

Aztán eljött a XXI. század és a világ biztonságpolitikai képe megváltozott: a világbéke fenyegetői vagy nukleáris arzenáljukkal okoztak destabilizációt (lásd: Észak-Korea és Oroszország), vagy helyi riválisaik elpusztításával kezdték veszélybe sodorni Földünk biztonságát (pl. Irán) Felvetődik a kérdés: ma mely országok fenyegetik leginkább a világbékét?

Észak-Korea

A hazánknál alig nagyobb, viszont 25 millió lakosú ázsiai ország 1945 óta él kommunista diktatúrában, mégpedig a szintén kommunista Kína támogatásával és a Kim család uralma alatt. Jelenleg a dinasztia harmadik tagja vezeti Észak-Koreát: Kim Dzsongun, aki apjától, Kim Dzsongil -től "örökölte" hatalmát, aki meg az ő apjától Kim Ir Szen -től kapta. Napjainkban tehát már a harmadik generáció "uralkodik" teljhatalommal az észak-koreai nép felett.

Az ország komoly katonai erővel bír, a világ hadsereginek sorában az előkelő 18. helyet birtokolja. Ráadásul rakétakísérletei és atomprogramja révén a Föld 10 atomhatalmának is egyike. Észak-Korea és diktátora folyamatos fenyegetés a világbékére nézve, annak dacára, hogy 2018 áprilisában végre békét kötött Dél-Koreával.

Irán

A perzsa ország az iszlám vallás kisebb részét alkotó síita világ-közösségek vezetője és mint ilyen, a vallási megosztottság és ellenségeskedés kulcstényezője is. Fő riválisa a szunnita muszlimok élén álló Szaúd-Arábia, mellyel hosszú évtizedek óta rivalizál. Irán legfőbb ellensége azonban a zsidó állam, Izrael, melyet ugyancsak évtizedek óta fenyeget katonai csapással. A két konfliktus mellett érdekesség, hogy Irán teokratikus, azaz vallási köztársaság, hiszen az 1979-es iráni forradalom óta a vallási és világi vezetés egyetlen kézbe összpontosul. Ez a kéz ma Ali Hámenei ajatollahé.

Irán komoly atomprogramot valósít meg orosz segítséggel, bár egyelőre nincs perdöntő bizonyíték arra, hogy atomfegyverrel is rendelkezne. Az elemzők többsége szerint azonban a perzsa állam ma a 10. atomhatalom. Külpolitikája, vallási szerepe, agresszivitása és nukleáris programja miatt, ma Irán a világbéke második legnagyobb veszélyeztetője.

Pakisztán

India 1947 -es önállóvá válásával kialakult muszlim ország, a kezdetektől folyamatos viszályban áll szomszédaival, melyekkel több háborút is megvívott már. Legfőbb ellenfele India, mellyel fegyverkezési versenyt folytat és állandó harcot vív Kasmír tartományért. A viszálykodás során mind India, mind Pakisztán atomhatalommá vált. Később a pakisztáni államvezetés az afganisztáni Tálib mozgalom titkos támogatója lett, mellyel növelte a térségben a destabilitást.

Jelenleg Pakisztán a világ 17. katonai nagyhatalma és 182 millió muszlim országa. Mind kiszámíthatatlan külpolitikája, mind szomszédaihoz fűződő ingatag viszonya, mind atomhatalmi státusza a békét fenyegető országok közé helyezik.

Törökország

A diktatúrában működő, Recep Tayyip Erdogan korlátlan hatalmát nyögő, 82 milliós Törökország a világ jelenlegi kilencedik katonai nagyhatalma. Napjainkban háborús konfliktusban áll Szíriával és a határai mentén élő kurdokkal (sőt a saját országa területén élő 16 milliós kurd kisebbséggel is). Komoly viszály köti nyugati szomszédjához Görögországhoz, mellyel sok évtizedes területvitái vannak és Oroszországhoz fűződő kapcsolata is ingatag (hol baráti, hol ellenséges). Külön problémát jelent Törökországgal kapcsolatban, hogy bár elvileg NATO tag, valójában teljesen önálló külpolitikát folytat, melyet semmilyen szinten nem egyeztet katonai szövetségeseivel.

Napjainkban Törökország nagyhatalomként viselkedik, vezető szerepre törekedve mind a Közel-Keleten, mind az egész muszlim világban. Expanzív külpolitikája, nagyhatalmi törekvései, diktatórikus vezetése és szomszédaihoz fűződő viszonya miatt Törökország ma a negyedik számú, világbékét leginkább fenyegetőállam.

Líbia

A napjainkra teljes káoszban élő Észak-afrikai ország 2014-ben szó szerint kettéhasadt: egy keleti és egy nyugati országrészre. Mindkét terület saját kormánnyal és hadsereggel rendelkezik, az egyik központja (nyugaton) Tripoli, a másiké pedig (keleten) Tobruk. Nemzetközi elismerést azonban, csak a Tripoliban működő kormány kap, a tobruki ellenkormány és az azt szolgáló Halifa Haftar tábornok mögött csak bizonyos arab államok állnak. Az elmúlt években újabb hatalmi csoportok is megjelentek, amivel a líbiai helyzet tovább bonyolódott. A legnagyobb veszélyt az Iszlám Állam líbiai megerősödése hordozza és annak lehetősége, hogy a líbiai polgárháború exkalálódva, egész Észak-Afrikát destabilizálhatja.

Az elkövetkező hónapokban (és évben) Líbia ügyével muszáj foglalkoznia a nemzetközi szervezeteknek is, különben egy humanitárius katasztrófa is bekövetkezhet az egymilliós Tripoliban.

Afganisztán

A rendkívül heterogén etnikai képet mutató, hatalmas hegyekkel teli Közép-ázsiai muszlim országban 1996 óta diktál az iszlamista Tálib Mozgalom, mely ellen a 2001-es WTC tornyok elleni merényletek után az USA indított támadást 2001 október 7-én (Operation Enduring Freedom). A harc 2010-ben érte el csúcspontját, amikor 100 ezerre nőtt a NATO kötelékében ott harcoló katonák száma. Azóta viszont csökkentették a nyugati haderő nagyságát, sőt Donald Trump ígéretet tett arra is, 2020 nyarára kivonnak minden amerikait az országból.

Ugyanakkor Afganisztán nagy részében továbbra is a tálibok diktálnak, a nyugat-barát afgán kormány csak Afganisztán 36% -át tudja tartósan az ellenőrzése alatt tartani. Ha az amerikaiak kivonulnak, akkor újra a tálibok kezére kerül az egész ország és félő, hogy a nemzetközi terrorizmus újra megjelenik Afganisztánban, ahol kiváló kiképző-területet kapnak majd a tálib kormányzattól arra, hogy onnan kiindulva támadják a nyugati társadalmakat.

Kína

A napjainkra a világgazdaság élvonalába kerülő Kína, sajátos hibrid-rendszerben működik: azaz politikailag egypárti kommunista diktatúraként (melyben nincsenek szabad választások és Hszi Csin-ping élethosszig lehet államfő), viszont gazdaságilag nyugati típusú plurális szisztémában. Azaz kommunizmus plusz piacgazdaság együttes ambivalenciája jellemzi. Ez önmagában még nem teszi a világbékére veszélyes országgá, viszont a Dél-Kínai tengeren zajló terjeszkedése már igen. A kínai államvezetés ugyanis mesterséges szigetek létrehozásával tolja ki tengeri határait, melyeken aztán katonai reptereket és kikötőket is létesít.

A Dél-kínai tengeri konfliktus ma a világ "lőporos hordójává" tette a területet, ahol Kína terjeszkedése miatt ma több ország került egymással élénk konfliktusba és sodródott a háború szélére: így a Fülöp-szigetek, Tajvan, Vietnám, Malajzia és az Egyesült Államok.

Oroszország

A Vlagyimir Putyin vezette Oroszország a világ második legjelentősebb katonai nagyhatalma és a Föld legnagyobb atom-arzenáljának birtokosa. Oroszország ezt a bizonyos erőfölényt évek óta nagyhatalmi politikájának szolgálatába állítja és eszközként használja olyan lépéseinek elismertetéséhez, mint a Krím félsziget 2014-es megszállása, vagy 2015 óta zajló szíriai beavatkozása. A putyini külpolitika így több elemében is veszélyezteti a világbékét, az említettek mellett például a kiber-hadviseléssel, a Baltikum fenyegetésével és a sorozatos, szándékos határsértésekkel (például az Egyesült Királyság tekintetében).

Nyolc ország, nyolc veszélyes övezet, melyekben a helyi kormányzat politikája komoly fenyegetést jelent a környező államokra, sőt néhány esetben az egész világra nézve. [04.24.17.50]

periodistas_szeles_logo.jpg

***

A bejegyzés trackback címe:

https://periodistas.blog.hu/api/trackback/id/tr1114784056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonhalkonzerv reloaded 2019.04.25. 21:52:23

Gyenge, "mi van lehagytada US-t" kommentelőkből nem lesz olvasottság...

GPok 2019.04.25. 22:36:10

Ez a lista nevetsèges. Hol van az USA, Izrael ès Szaud Aràbia?!!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:37:27

Tegyük tisztába a dolgokat! A politikában a szélhámosságot, a dezinformációs hadviselést profi szinten űzik. 1. Az összes álradikális, ál-iszlám, terrorista szervezetet Izrael és USA, Moszad és CIA tervezte és szervezte meg és hajtat velük végre saját sötét érdekeiket szolgáló, katonai beavatkozásra, háborúkra ürügyeket adó terrorcselekményeket, puccsokat, felkeléseket, stb. - Abu Nidal és Fekete Szeptembere, melynek célja Jasszer Arafat és a Fatah, a palesztin nép képviseletének felszámolása, a palesztin ügy nemzetközi lejáratása volt. - Az Al Kaidát és később az Iszlám Államot, tálibokat szintén a Moszad és CIA találta ki és használta fel. - A cél a palesztin állam ügyének összemosása az iszlámmal, az álradikálisok nemzetközi terrorjával általános keresztény-iszlám hidegháború, háborúk kirobbantása, ahogyan most Sri- Lankán is láthattuk.

Periodista. 2019.04.25. 22:37:54

Több "az USA bezzeg lemaradt" hozzászólást nem kérünk! Köszi! :)))

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:39:39

Irán 200 éve nem kezdett háborút, az USA pedig 200 éve folyamatosan háborúzik. - Akkor ki is fenyegeti a világbékét?

Master. 2019.04.25. 22:41:14

A felsoroltak közül Irán, Oroszország és Kína a legveszélyesebbek. Mindhárom agresszorként viselkedik ugyanis a nemzetközi politikában és terjeszkedést folytat.

Fényhozó Kerub 2019.04.25. 22:41:58

Egy néhány éve készült eu-s felmérés szerint leginkább Izrael az, amelyik fenyegeti a világbékét.

Meg sem említik a "közel kelet egyetlen demokráciáját", amelyik sunyi módon tömegpusztító fegyvereket tárol , és a legtöbb erőszak forrása a térségben.

Ki érti ezt???

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:42:58

Az USA és Izrael-barát Szaud-Arábia, melyben egy zsidó dinasztia uralkodik, titokban miért támogatja az Iszlám Államot és miért ellenséges Iránnal szemben, mely harcol az Iszlám Állam ellen?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:46:07

@Chris Kyle: Oroszország békésen visszavette Krímet és Donbaszt, ahol oroszok laknak. - Ezzel miért is veszélyezteti a világbékét? - Irán mit csinált azon kívül, hogy néhány keresetlen szót szólt Izraelről?

Jager_ 2019.04.25. 22:47:10

@Fényhozó Kerub: Hááát, amikor Irán nyiltan Izrael elpusztításáról szónokol és a Hamasz illetve a legtöbb arab állam Izrael tengerbe szorításáról beszél, nem csoda, ha a 300 millió arab közt működő 8 milliós Izrael tömegpusztító fegyverekkel akarja megvédeni magát.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:47:39

Szaud Arábia Jemen elleni háborújával miért nem foglalkozik a világ közvéleménye?

GPok 2019.04.25. 22:48:03

A cikk írója egy gimnazista?:)

Master. 2019.04.25. 22:49:27

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Ja, békésen visszavette mi? Ez tetszik. Nem inkább azt akartad mondani, hogy katonailag megszállta? És ha élnének itt is oroszok Magyarország Putyini "békés visszavételét" ilyen megértően fogadnád?

Periodista. 2019.04.25. 22:50:27

@GPok: Voltam valaha. Épp 28 éve.

GPok 2019.04.25. 22:51:51

@Periodista.: Akkor ez csak simàn nem sikerült, de legalàbb jó vita indító!

Allesmor Obranna 2019.04.25. 22:52:56

Oroszország a legitim szír kormánnyal kötött és még mindig hivatalos és érvényes államközi szerződés értelmében van Szíriában.
A Baltikumot nem fenyegeti.
Sorozatos orosz határsértések? Hol? Az Egyesült Királyság tekintetében? Mikor?
Az USA hadereje vonul fel egyre nagyobb számban Lengyelország területén...

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:53:13

@DEFCON: Ha minden kimondott szó valóra vált volna, akkor ma nem élne ember a Földön. - Izrael létrehozásának nincsen jogalapja. Az őshonos palesztin népet nem lehet elűzni csak azért, mert a zsidóknak megtetszett a hely. - Irán joggal kritizálja ezért Izraelt.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.25. 22:57:40

@Chris Kyle: A területek az utóbbi 200 évben Oroszország részét képezték és csak szovjet belpolitikai okokból írták át névlegesen az akkor csak papíron létező Ukrajnára. Orosz lakosságú orosz területekről van szó, melyek visszatértek Oroszországhoz. - Becsületes, jó szándékú ember mit kifogásolhatna ezen? - A kisebbségeket likvidáló ukrán nácizmus miért nem háborús veszély?

Coyothe 2019.04.25. 23:05:40

Basszus csak úgy nyüzsögnek a kommentelők közt a ruszomán, nyugat-gyűlölő kormánypárti bértrollok. Valahogy mind idatalál. Isten barmai.

zia77 2019.04.25. 23:06:22

Na és mindezt természetesen Egyesült Államok állapította meg. Európa balga, bégető birkái bólogatnak és utánozzák.

GPok 2019.04.25. 23:16:57

@százados: Ez a lista nagyon suta, jobban utàna kellett volna olvasni publikàlàs előtt. Mint írtam, érdekes vita indító, de színvonaltalan és felszínes, pont a lényeg maradt ki.

bohumil stejskal 2019.04.25. 23:24:34

Szerintem egyébként meg a Soros meg a Gyurcsány meg a zsidóarabok.

Viccet félretéve, Wadiya miért nem szerepelt a listán? Bár végül Aladeen Admirális Generális látszólag jó útra tért, de aztán elkészült a hegyes atomrakétája...azzal meg csak nem az orrát fogja túrni?!

Jager_ 2019.04.25. 23:25:04

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Ne zavarjon meg, hogy a már a Krisztus előtti 2. évezredben virágzó zsidó állam létezett Izrael földjén, mikor a palesztinok ősei még csak kecskéket terelgettek az arab félszigeten.

Coyothe 2019.04.25. 23:27:54

@GPok: Nagyon is korrekt a lista indoklásokkal együtt. Valóban ez a 8 ország tesz a legtöbbet a béke ellen. Vagy te szívesen költöznél bármelyikbe is?

Allesmor Obranna 2019.04.25. 23:29:09

Az USA 2019-es védelmi költségvetése 700 milliárd dollár, több, mint a többi országé együttvéve. Jövőre ez 750 milliárd dollárra fog emelkedni. Oroszország védelmi költségvetése az 50 milliárdot nem éri el, tavaly 46 milliárd dollár volt, idén ez 43-ra csökkent.
Érdemi expedíciós hadereje Oroszországnak nincs.
Nincs egy darab működő repülőgéphordozója se, partraszálló hajói meg se közelítik a USMC eszköztárának képességét.
Oroszország, bár nukleáris robbanótöltetek számában némiképp felülmúlja az USA-t, hordózóeszközök abszolút mennyiségében jóval elmarad tőle.

Az atomrobbanófejek netto darabszáma technikailag nem befolyásolja az amúgy sem létező "Világbéke" fenyegetettségét a kölcsönös megsemmisíthetőség korában.
Ezzel szemben az USA a világ összes kontinensén jelen van a haderejével.
Az USA haderejének aktív állománya fél millió fővel több, mint Oroszországé.
A stratégiai fegyverek tekintetében a globálisan veszélyes erőprojekciót illetően több stratégiai bombázója mellett van 12 darab repülőgép hordozója is a világtengereken.

Ez a masszív katonsi erő bármikor képes globálisan képviselni az amerikai gazdasági és politikai érdekeket a világ bármely állama ellenében. Erre az oroszok nem képesek.
Ezen adatok fényében kell elgondolkodni.

Kopasz Károly 2019.04.25. 23:29:13

Szerintem a helyes sorrend:
1. USA
2. Oroszország
3. Izrael
4. É.Korea

... Kína? Max. ha nem hagyják õket kereskedni ;)

Sir Galahad 2019.04.25. 23:35:43

@Periodista.: Miért? Nem érzed jogosnak? Ha igen, mivel indoklod?

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2019.04.25. 23:50:02

A helyes sorrend:

Iszlám terrorizmus
É-Korea
Irán
Szaúd-Arábia
Pakisztán
Izrael (kényszerből)
USA (érdekből)
Oroszország (érdekből)
Kína (érdekből)
Afganisztán (ópium+terrorizmus)
Venezuela

Érdekes, egyetlen igazán keresztény ország nincs a listán.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2019.04.25. 23:51:44

A harácsoló finánctőke és a destruktív szélsőliberalizmus is jelent veszélyt, bár nehezebben „megfoghatóak”.

Belzebubo 2019.04.26. 00:02:52

De nagyon fáj a sok bigott fidesznyiknek, hogy még a Trampli se áll szóba a vezérükkel... Az USA az elmúlt 120 évben katonai értelemben összesen 3, azaz három háborút inditott. A Grenada ellenit, a 2. irakit, és az afganisztánit. Ez utóbbi is inkább csak ellentámadás volt. Az összes többit más inditotta, a vietnamit pl. É-Vietnam. A 2. VH. óta csak azért van viszonylagos béke a Földön, mert, mint a magasan legerôsebb katonai hatalom, nem hagyja, hogy a sok barom, agyalágyult diktátor egymásnak, vagy a saját népének essen. Ahogy elnézem, sok kommentelô vagy már szenilis, vagy csak KLIK féle törit tanult...

Boycie 2019.04.26. 00:24:16

@százados: Milyen tudatmodosító szereket szednek a te félék hogy mindenkit aki értelmesebb nálatok "kormánypárti bértroll"-nak gondoltok? Ez olyan mintha "ti" sorosbérenc hazaáruló liberálfasiszta bértrollok lennétek és el sem tudnátok képzelni hogy vannak akiknek más a véleménye és nem pénzért kommentel. Elég vicces.

Én nem vagyok se ruszomán, se nyugatgyűlölő, se bértroll, de az egy tény hogy az USA, Izrael és Szaudi Arábia lehagyása eszméletlen baromság volt és teljesen hiteltelenné teszi az egész cikket. Azon lehetne legfeljebb vitatkozni hogy hanyadikok legyenek a listán.
Irak lerohanása mert vegyi fegyvereik vannak, aztán még a mai napig is keresik.
Az egész arab tavasz CIA projekt volt, most mennyivel békésebb az a régió, ugye?
USA elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának és Golan fennsík annektálását, az mi?? Világbéke vagy provokáció?
Ukrán "spontán" forradalom nem CIA project volt véletlenül?? Grúzia??
Amikor Kína "békésen" betonozgat a Spratly szigeteken és megjelenik ott az USA hadihajó az mifaszom? Mit keresnek ott?? Kellene már az USÁnak nagyon egy kis orosz meg kínai atomarzenál Venezuelába és Kubába aztán elgondolkodhatnának hogy ki a világ legnagyobb terrorista és világbékét veszélyeztető állama.
Még lehetne írni 100 ilyet.

Boycie 2019.04.26. 00:26:38

@Belzebubo: CIA vagy Soros ügynök vagy? Esetleg debil??

Belzebubo 2019.04.26. 00:53:20

@Boycie: :-) tényeket NERtárs! Tényeket! Ukrajnában is hogy is volt? Nem azzal kezdôdött, hogy a korábbi f@ ukrán elnök elôször együttmûködési megállapodást akart kötni az EU-val, aztán az oroszok beintettek, hogy akkor elzárják a gázcsapot, erre az illetô az aláirás elôtt pár nappal lemondta az egészet. Na erre kezdtek el lázongani az ukránok. Cavinton NERtársak! Cavinton! Aztán hogy az USA fizette a neki tetszô helybélieket? Miért? A Viktátorotok nem ezt csinálja? Szlovéniában, Romániában, sôt, Ukrajnában? :-)

clemens 2019.04.26. 06:09:31

Óh, mily szerencse hogy a dicsőséges usák hadsereg megvédelmez minket ettől a sok gonosz haderőtől...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 06:14:43

Ez valamiféle euroatlantista, háttérhatalmista pr-cikk.

A világbéket elsősorban a liberalizmus fenyegeti, s a mogötte álló erők, melyek nem akarják tudomásul venni, hogy lassan csűszik ki kezük közül a világ, s a harmadik világ egyre kevésbé hajlandó megtermelni a nyugat luxuséletének anyagi alapjait.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 06:16:24

@Chris Kyle:

Hová terjeszkedtek? Sehová.

Az utübbi években csakis a nyugat trejeszkedik, lásd Irak, Szíria, Líbia, Ukrajna, Oszétia,stb.

Nietzsche__ 2019.04.26. 06:18:40

@Boycie: Jeruzsálem elismerése a világ nagy populistáinak vezére, Trump műve. Amúgy az arab tavasz előtt minden fasza volt Afrikában es a Közel-Keleten ugyebár, hisz a diktátorok katonái titokban mészárolgattak. Az meg úgy mégiscsak jobb, nem? A népirtó Szaddam bácsit meg védeni kell, hisz vegyifegyverek ide vagy oda, de komplett falvakat irtott ki Észak-Irakban. Ukrajnában meg mi a lófaszt keresnek orosz katonák? Nem egy másik szuverén ország az, ahol kavarnak? Kína is jogosan épitget mesterséges szigeteket nemzetközi vizeken es neked az fáj, ha erre megjelenik ott egy amcsi hajó? Remek igazságérzeted van ember. Gratula.

Master. 2019.04.26. 06:32:07

@MAXVAL bircaman közíró: Nem zavar, hogy a kibaszott ruszki haverjaid már mindenütt ott vannak? Ott vannak Szíriában Irakban, a Krímben, Ukrajnában, Csecsenföldön, Észak-Koreában, a Nagy-Brirannia körúli nemzetközi vizeken, es ügynökeik illetve politikai hoblapjaik révén fél Európában is?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 06:37:12

@DEFCON: A népek az évezredek folyamán vándorolnak. Hogy ki hol volt kétezer évvel ezelőtt az nem jogalap! - Mi magyarok kétezer éve mint szarmaták nomadizáltunk a Pamír és az Ural között. Mégsem követelhetjük Kazahsztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán területét! - A zsidó törzsek az őshazájukból a mai Szaud-Arábia területéről jöttek ki négyezer évvel ezelőtt. - Boltolják le a szintén zsidó szaudi királlyal, hogy területet vennének a rokonoktól! - Szaud-Arábia hatalmas területén ma is kényelmesen elférnének a zsidók. - Az új szaudi-izraeli államot Sémi-Arábiának lehetne hívni.

Jager_ 2019.04.26. 06:47:36

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Szóval a zsidók Szaud-Arábiából érkeztek, mi?

Coyothe 2019.04.26. 06:50:09

@Boycie: És te lennél "értelmesebb" nálunk? Aki békésen betonozgató kínaiakról ír?

anyo05 2019.04.26. 06:51:15

Érdekes, hogy É.Amerika kimaradt a csillagosok közül:DDDDD Valszeg azért, mert ottan nincsenek vegyifegyverek, de bőszen keresik:(((((

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 06:52:07

@Allesmor Obranna: Az USA tényleg rengeteget költ hadseregre, viszont megvan az oka rá, mivel a legfenyegetettebb ország a liberalizmusa miatt. Az ottani gazdasági sikereket sok primitív diktátor irigyli, és meg is tesz mindent, hogy feldúlja. A legfőbb ok, ami ezt a nyolc országot veszélyessé teszi, nem a hadereje, hanem a politikai berendezkedése, egyszemélyi diktatórikus vezetése. Az USA-t nem egy személy kénye kedve irányítja, ez a mostani parókás bohóc is hamarosan elkotródik, így nem veheti át a korlátlan hatalmat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 06:52:51

@Chris Kyle:

Szíria - a kormány kérésére.
Krím - népszavazás.
Ukrajna - nincsenek ott.
Csecsenföld - Oroszország része.
Észak-Korea - nincsenek ott.
Nagy-Brirannia körúli nemzetközi vizek - Atya Isten, oroszok nemzetközi vizeken???
ügynökeik - ahogy más országoknak is vannak ügynökeik.
politikai hoblapjaik - amiből a nyugatnak 100-szor több van,

midnight coder 2019.04.26. 06:53:09

@DEFCON: "Ne zavarjon meg, hogy a már a Krisztus előtti 2. évezredben virágzó zsidó állam létezett Izrael földjén, mikor a palesztinok ősei még csak kecskéket terelgettek az arab félszigeten."

Bizony, és ők csinálták az első jól dokumentált faji/származási alapon végzett népirtást.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 06:57:13

Lássuk be, hogy sem USRAEL és Szaud-Arábia, sem Kína, sem Oroszország nem azért politizál, hogy nekünk, európaiaknak jó legyen! USRAEL birtokolja a nyugati médiát szőröstül-bőröstül és befolyásolja az európaiakat ezen keresztül. USRAEL a pénzügyi világ vezetőjeként zsarolja a világot, hogy kivel szabad kereskednie és kivel nem. - USRAEL háborúk sorozatát készíti elő és valósítja meg. Durván beavatkozik más országok belügyeibe, ezért a legveszélyesebb a világbékére nézve! - Oroszország sem jó gyerek...Az összes EU- és NATO ellenes álradikális szervezetet, mozgalmat, pártot szervezi a futball-huligánokig bezárólag. (Le Pen, Ukip, AFD, NPD, osztrák Szabadság párt, szlovák SNS, magyar Jobbik, Romania Mare, bolgár Ataka, görög Arany Hajnal, stb.) - Az oroszok szervezték a 90-es években az ausztriai és németországi levél- és csőbombás merényleteket, később a Döner-gyilkosság sorozatot. A magyarországi robbantás- és alvilági leszámolás sorozatot, a romák elleni sorozat-gyilkosságot, stb. - A németek és a magyarok mítikus gonosznak számítanak az orosz szoldateszka szemében...ezért a kiemelt "figyelem".

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 07:01:48

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Ki fenyegeti az USA-t?Az északi szomszédja Kanada, vagy a déli - Mexikó?

midnight coder 2019.04.26. 07:02:22

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: "Az USA tényleg rengeteget költ hadseregre, viszont megvan az oka rá, mivel a legfenyegetettebb ország a liberalizmusa miatt."

Lófaszt. A németek klasszisokkal liberálisabbak, és egész jól elvoltak komolyabb haderő nélkül. Az USA-nak azért kell a haderő, mert kb. 45 óta borítja lángba a világ különböző országait azért, hogy Joe odahaza olcsón tankolhasson a kisteherautójába, és nehogy át kelljen ülnie egy személykocsiba.

"Az ottani gazdasági sikereket sok primitív diktátor irigyli, és meg is tesz mindent, hogy feldúlja."
Ja. Valahogy azért ezek a háborúk mégsem az USA területén zajlanak, hanem a sok kis primitív többi nép országában. Ergo nem a sok kis primitív diktátor ment legyakni az amerikaiakat, hanem fordítva. Ráadásul az amcsik valahogy véletlenül mindig azokkal a diktátorokkal kerülnek konfliktusba, akiknek a segge alatt olaj, vagy más nyersanyag van.

"Az USA-t nem egy személy kénye kedve irányítja"
Hanem a nagy, elsősorban olajcégek vezetői, akik az aktuális bohócot dróton rángatják, hívják ezt akár Obamának akár Trumpnek.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 07:07:24

@DEFCON: "Bizonyos Dr. Kamal Szulajman Szalibi professzor könyvéről, az A Biblia Aszir országából származik c. irományról lenne szó.
Ebben nem kevesebbet állít, mint hogy az Ótestamentumban (közelebbről Mózes könyveiben) lejátszódott események nem Egyiptom és Palesztina földjén játszódtak le, hanem Dél-Arábiában, a félsziget nyugeti peremén, Mekkától délre.
Tanulmányai során ugyanis feltűnt neki, hogy a bibliai helységnevek mind megtalálhatók nem csak Palesztínában, hanem Dél-Arábiában is. Viszont azok az ótestamentumi adatok, melyek a zsidók vándorlásának időtartamáról szólnak (egyik helytől a másikig) csakis az asziri topográfiára illeszkednek, semmi esetre sem a mai Jeruzsálem környékére. Ugyanis volt egy régebbi Jeruzsálem is (Szálem), melyben Saul, Dávid és Salamon királyok uralkodtak, s amit Kr. e. 586.-ban Nabukadonozor lerombolt. Az elmenekült zsidók később megalapították a mai Jeruzsálemet."

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 07:07:36

@Chris Kyle:

Puszta tényeket írtam le.

Ki szokott idegen országokat bombázni, ott beavatkozni, álcivileket finanszírozni, belepofázni mások dolgába, bojkottálni, szankciókat hozni? Szinte mindig a nyugati, liberális hatalmak, elsősorban az USA.

Master. 2019.04.26. 07:09:07

@MAXVAL bircaman közíró: Mert az orosz sehol nem avatkoznak be ugyebár!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 07:10:25

@DEFCON:

Izrael alapja az, hogy megvédtek magukat az utóbbi 70 évben, ennyi. Felesleges ebbe belekeverni, hogy mi volt 2000 éve. Akkor ugyanis az volt, hogy NEM tudták megvédeni magukat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 07:11:22

@Chris Kyle:

De, csak sokkal ritkábban.

Az utolsó ilyen eset még a szovjet korban volt, 1979, Afganisztán.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:14:59

@Allesmor Obranna: Az USA hadereje kétségtelenül hatalmas. Szükség is van rá, mint a patkányirtóknak a patkányirtóra, mivel a diktátorok tevékenysége a patkányokéra hasonlít, amely haszontalan patkányoktól meg kell pucolni a földet. Ha nem lenne az USA Föld rendőrsége az ilyen diktátorok szabadabban garázdálkodhatnának, mint annak idején Hitler. Jobb, ha az ilyen csótányférgek tudják, hogy hatalmuk bármikor meginoghat a Földrendőrség közreműködése által. Az USa hadereje tartja viszonylagos békben a földet, ha nem lennének, az ilyen putyin, kim és erdogan féle haszontalan patkányok már rég kirobbantották volna a 3. Világháborút.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:15:00

@Allesmor Obranna: Az USA hadereje kétségtelenül hatalmas. Szükség is van rá, mint a patkányirtóknak a patkányirtóra, mivel a diktátorok tevékenysége a patkányokéra hasonlít, amely haszontalan patkányoktól meg kell pucolni a földet. Ha nem lenne az USA Föld rendőrsége az ilyen diktátorok szabadabban garázdálkodhatnának, mint annak idején Hitler. Jobb, ha az ilyen csótányférgek tudják, hogy hatalmuk bármikor meginoghat a Földrendőrség közreműködése által. Az USa hadereje tartja viszonylagos békben a földet, ha nem lennének, az ilyen putyin, kim és erdogan féle haszontalan patkányok már rég kirobbantották volna a 3. Világháborút.

Allesmor Obranna 2019.04.26. 07:18:17

@Chris Kyle: Szíriában államközi szerződés miatt vannak az oroszok, az USA és a NATO viszont agresszor Szíria légterében.
Irakban nincsenek oroszok.
Ukrajna keleti felében és a Krím félszigeten a lakosság nagyobbik hányada orosz.
Észak Koreában a nagykövetségen vannak oroszok.
Csecsenföld egy orosz tagállam.
Az UK körüli nemzetközi vizek légterében, ahogy az összes nemzetközi légtérben meg mindenki ott van.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 07:21:25

A sémita őshazáról genetikai kutatás alapján: indo-european.eu/tag/proto-semitic/ - Látszik, hogy az afrikai Jemen térsége a legrégebbi őshazájuk, onnan terjedtek át Arábiába és onnan a közel-keletre és a Földközi tenger térségébe és terültek szét Eurázsiában...A nyelvtörténet is arábiai hazát bizonyít.

gyászhuszár 2019.04.26. 07:21:57

A cim alapjan az USA is befert volna a fenti allamok koze.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:25:31

@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem sincs semmi gond, csak akkor ne szidd azt, aki ugyanezt teszi. Tudod, mindig először mindenki nézzen magába. Sajnos az ilyen diktátorférgek amit maguknak megengednek, azt másnak megtiltják.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:25:31

@MAXVAL bircaman közíró: Szerintem sincs semmi gond, csak akkor ne szidd azt, aki ugyanezt teszi. Tudod, mindig először mindenki nézzen magába. Sajnos az ilyen diktátorférgek amit maguknak megengednek, azt másnak megtiltják.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 07:26:41

Érdekes, hogy itt az indexen mennyi, kifejezetten Magyarország és Európa ellenes - USRAEL párti influenszer működik az újságíróktól a szerkesztőkig bezárólag...

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:31:48

@gyászhuszár: Az usa a világbékét védi és mindig a korabeli hitlerektől pucolja meg a földet, hogy ne ismétlődhessenek meg a múlt század eseményei. Jó, hogy van egy ilyen védelmezőnk, mert már rég nem élnénk, ha nem lenne. El tudom képzelni, ahogy az ilyen erdogan, putyin, kim és a hozzájuk hasonló elmaradottagyú diktátorférgek szabadjára lennének engedve, már rég feldúlták volna a világot. Inkább százszor az usa, mint erdogan meg putyin és orbán(mert ő is ebbe a patkánysorba illeszkedik) .

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:45:34

@MAXVAL bircaman közíró: Itt nem arról van szó, melyik hadsereg hol tartózkodik jelenleg. Az Usa hadereje tartózkodhat bárhol, a világbékét védi, a többség(a föld többmilliárd lakosának) érdekét. A rendőrség is bemehet a bűnöző házába, hogy megvédje a gyilkostól az ott élőket. Az usa hadereje rendezett házba nem lép, például ide se jön, itt még egyelőre rend van.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:45:34

@MAXVAL bircaman közíró: Itt nem arról van szó, melyik hadsereg hol tartózkodik jelenleg. Az Usa hadereje tartózkodhat bárhol, a világbékét védi, a többség(a föld többmilliárd lakosának) érdekét. A rendőrség is bemehet a bűnöző házába, hogy megvédje a gyilkostól az ott élőket. Az usa hadereje rendezett házba nem lép, például ide se jön, itt még egyelőre rend van.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:56:26

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Ja, és a ma élő minden ember egy afrikai kis népcsoport(akkor majdnem kihalt az ember, de ez a kis csoport átvészelte a kihalást) leszármazottja, tehát mindannyian testvérek vagyunk. A cigány a magyarral, a svéd a négerrel is. Tehát mindannyian egy vérből valók vagyunk, csak egy kicsit különbözünk. Kicsit mutálódtunk ezalatt a több millió év alatt, a barna szemből kék és zöld lett, a barna bőrből világosabb, az egyik szorgalmasabb a másik lustább, de a dns lánc ugyanaz.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 07:56:26

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Ja, és a ma élő minden ember egy afrikai kis népcsoport(akkor majdnem kihalt az ember, de ez a kis csoport átvészelte a kihalást) leszármazottja, tehát mindannyian testvérek vagyunk. A cigány a magyarral, a svéd a négerrel is. Tehát mindannyian egy vérből valók vagyunk, csak egy kicsit különbözünk. Kicsit mutálódtunk ezalatt a több millió év alatt, a barna szemből kék és zöld lett, a barna bőrből világosabb, az egyik szorgalmasabb a másik lustább, de a dns lánc ugyanaz.

Tzp 2019.04.26. 07:58:06

A világbékét olyan országok veszélyeztetik, akik vagy a saját egyéni problémájukba rángatják bele a fél világot, tipikus példa erre Oroszország vagy Izrael, vagy hatalmi szándékaik túllépik a békés fejlődési kereteket, például Kína. Észak-Korea és Irán esete addig nem gond, amíg atombombát és hozzá hordozó eszközt nem tudnak gyártani. Onnantól viszont könnyen az első kategóriába kerülhetnek.

Master. 2019.04.26. 08:02:00

@Allesmor Obranna:
1. Szíriában törvénytelenül vannak az oroszok, hiszen a helyi diktátoruk már rég elvesztette legitimitását. Szará bombáznak ott mindent, miközben semmi keresnivalójuk Szíriában.

2. Irakban is jelen vannak, sőt az egész Közel-Keleten a Hezbollahhal közös diverzáns csoportok, illetve hírszerzők formájában. Iránban oroszokkal fut az atomprogram is.

3. Ukrajnában természetesen kisebbséget alkotnak az oroszok és kurvára semmi keresnivalójuk nincs egy másik szuverén országban.

4. Észak-Koreát az oroszok és kínaiak tartják köldök-zsinóron, ez nagyjából köztudott, csak az amerikofil, ruszomán populista agyhalottak nem tudják.

5. Csecsenföld csak azért nem független mert az orosz hadsereg megszállva tartja és terrorizálja.

6. Az UK légterének és felségvizeinek folyamatos orosz megsértése nagyjából mindennapos és szintén köztudott.Direkt provokáció, kábé mintha a kibaszott román vadászgépek állandóan Debrecen felett repkednének.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.04.26. 08:07:41

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az usa az ilyen múltszázadi gondolkodáson már rég túllépett. Ők nem egy kis bolhafingnyi területüket, mint az országuk, hanem az egész bolygót védik. A majd évszázadnyi viszonylagos bolygóbékét fenyegetik ezek a diktátorférgek. Egy újabb világháború a föld létét fenyegeti, ezért kell az USA földrendészete.

Ad Dio 2019.04.26. 08:39:34

Azért az USA-t kihagyni...

Ad Dio 2019.04.26. 08:44:29

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Tényleg ennyire naiv vagy, vagy fizetnek érte hogy ilyen egyszerű légy? :-)

nemecsekerno_007 2019.04.26. 08:49:15

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Az USA időnként patkányokat (diktátorokat) támogat, ahogy épp az érdeke kívánja, csak nagyon erős PR-al támogatják. Ez nem volt annyira feltűnő amíg kétpólusú volt a Világ, ők voltak a jó fiúk, a kommunisták a rosszak. Azóta sokat árnyalódott a történet.

Steve Mohacsi 2019.04.26. 09:15:56

Szép kis kávépótló volt a kommenteken végig menni, de sikerült :)

midnightcoder2 2019.04.26. 09:16:19

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Az USA legfontosabb közel-keleti partnere egy vallási fanatikusok által támogatott diktatúra ahol az emberi jogok olyan magas szinten állank, hogy az is hatalmas vívmánynak számít, hogy 2017 óta már a nõk is vezethetnek autót. Ráadásul Afrika egyetlen hatalmas patkányfészek, de az amcsik leginkább csak oda viszik a demokráciát, ahol olaj vagy nyersanyag van. És ez a demokrácia is elég pocsék szavatossági idejû, mire odaér addigra vagy anarchia, vagy az elõzõnél is rosszabb vallási alapú diktatúra lesz belõle.

Jakab.gipsz 2019.04.26. 09:16:21

@DEFCON:

ezt kérdezed : "Szóval a zsidók Szaud-Arábiából érkeztek, mi?" Olvasd el a Bibliát, kezd az Ó-szövetséggel, Ábrahám és fiainak történetét, megismerheted.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 09:18:00

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:

Abból, hogy minden ember rokon nem következik az, hogy most nincsenek egymással ellentétes csoportok.

Mindenki a saját gyerekét favorizálja, s nem a másodumokatestvére gyerekeit, pedig aozk is közeli vérrokonai.

Steve Mohacsi 2019.04.26. 09:26:46

Szóval, tök egyszerűen arról van szó, hogy kereslet és kínálat találkozik.. Az összes felsorolt (és a listából kimaradt ám szorgos kommentelők "betették" azokat is) ország érdeke így vagy úgy ez a helyzet, hiszen míg feszültség van, lesz igény fegyverre, míg lesz igény fegyverre, addig jó kis pénztemető (és Joe is tud tankolni qrva olcsón még jó sokáig) ez az egész. Simán üzlet, semmi más.. Nem véletlen, hogy ezek a diktátorok mikor találkoznak Trumppal mindig óriási barátság és mosolygás, meg egymás médián belüli lesz.pása zajlik... Majd persze érdemben semmi nem történik, csak legalább a firkászok tudnak valamiről írni, ami persze sosem a lényeg, hanem a darab csont, amit a Nagy Játékosok dobnak... Érdekességképpen: "A föld rendőre" (meg még mik voltak itt fentebb :D) USA több pénzt költ el fegyverkezésre, mint a sorban utána jövő kb 20 ország együtt. Az a - szintén fentebb említett - 716 milliárdocska (dodó) konkrétan 33 szorosa a NASA éves költségvetésének... Ez utóbbi azt a célt szolgálná, hogy a már tönkretett bolygónkról hova tovább és hogyan, hiszen a Föld szép lassan, de elesett, kár tagadni... Ennek ellenére a nagy szemétdombon jól kinéző puskával vigéckedni 33szor (harmincháromszor b@szki!) fontosabb, mint megpróbálni jövőt biztosítani az emberiségnek.... A 10 legnagyobb haderejű ország éves (!) hadászati költségvetése (tehát 1 éves!) nem több, mint 60 évre tudná mai árfolyamon üzemeltetni a NASA-t... Hogy éppen ki pattint nagyot a feszes húrokon teljesen mindegy... Megint nem a lényeget látjuk és ezzel (bárki is generálja, olyan mint a golfáram, megy körbe-körbe) a listán szereplő (és nem szereplő) országok mindenkori vezetői együtt a felelősek, hogy nem képesek tiszta vizet önteni a pohárba, mert gyűjtik a pénzt a halál utáni életre, mintha lenne annak bármi értelme. :) De amúgy is, manapság minek van értelme? Iszom egy kávét...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 09:29:33

@Chris Kyle:

"Szíriában törvénytelenül vannak az oroszok, hiszen a helyi diktátoruk már rég elvesztette legitimitását."

S ki dönti el, mikor legitím egy "diktátor"?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.26. 09:31:58

@Chris Kyle:

"Csecsenföld csak azért nem független mert az orosz hadsereg megszállva tartja és terrorizálja."

Ezt a világ bármely részére rá lehetne mondani. Pl. Kaliforniát megszállva tartja az USA.

Buchhalter 2019.04.26. 09:42:23

@Chris Kyle: sötét vagy ember ,de nagyon. Szíriát szintén szarrá bombázták a törökök és az Amerikaiak is. Néha az amik elnézést kértek a több száz civil halottért.Oh. Oroszokkal semmiféle atomprogram nem fut.Zsigerből utálják az összes arabot és muzulmánt.Ukrajnával is mellé lőttél.De facto 10 millió orosz ajkú él ott.A másik a 90-es években megegyeztek Amerikával,hogy a volt FAK országok területére nem telepít fegyvereket.Ezt nem tartotta be ,ezáltal jogosan védi Oroszország a határait és érdekeit.Ukrajnáért nem tudom mit vagy úgy oda! A II.világháborúban rengeteg ukrán származású katonák gyilkolták a magyar civileket.A Krím meg sose volt igazán Ukrán terület.Kár ugrálniuk katonailag egy nagy szart érnek .Donbászon gyakorlatilag légierő nélkül ledarálták őket!Észak Korea Amerikának is jól jön : a térség országainak indokkal adhatja el méregdrágán a fegyvereit.Csecsenföld muzulmán barmai azt se érdemlik meg,hogy levegőt vegyenek! Ebben is barom vagy. Több hónapig tartottak fogva 2 magyar baptista lelkipásztort.Az egyiket meg is kínozták és a helyi keresztényeket gátlástalanul mészárolták le.Alig pár száz keresztényt pont az általad utált orosz katonák menekítették ki.Ezek az állatok lerohantak egy komplett iskolát és közel 1000 gyereket és tanárt öltek meg.Nem sírok amikor az oroszok laposra verték őket és a 2 Csecsen háborúban a muzulmán férfiak többsége ma már az égi hurik örömeit élvezi.Amerika is folyamatosan provokál mindenkit.Csak neki van 12 anyahajója!

Buchhalter 2019.04.26. 09:44:47

@Steve Mohacsi: a legtisztább képet te adtad ehhez az egészhez.

Luighi 2019.04.26. 10:06:04

És mi a helyzet Palesztínával!?
Tudod ahol a kilincsorrúak ideiglenesen állomásoznak. Mint nálunk a ruszkik.

Lémusz 2019.04.26. 11:43:28

Szívesen látnék egy kimutatást arról, hogy mely országokban gyártott fegyverekkel ölik meg a legtöbb embert. Gyanítom, hogy az a lista csak nyomokban hasonlítana erre. Pedig van összefüggés.

Coyothe 2019.04.26. 19:20:11

@Lémusz: AK-47 orosz gyártmányú gépkarabély, melyet az egész harmadik világban használnak. Egyes országokban komplett népirtás eszköze volt, például számtalan afrikai országban (Nigéria, Szomália, Ruanda ... stb) Aztán serényen használták a vietkongok is a vietnámi háborúban, aztán a kínai polgárháborúban (cirka kétmillió halott) és sorolhatnánk a terrorista akciókat is. Szóval szerintem ezzel a kis aranyos orosz cuccal ölték meg a legtöbb embert a XX-XXI. században.

Master. 2019.04.26. 19:35:11

@Buchhalter: Olyan sötét vagy, hogy az éjszaka hozzád képest vakító fénycsóva. Tájékozódnod kéne, mielőtt hülyeségeket irkálsz, valamilyen orosz béroldalról összeszedett baromságokról.

Nem tudsz az irániak atomprogramjáról, melyet az oroszok csinálnak? Barlangban élsz öreg?

Ukrajnában a 44 milliós lakosságból 9 millió orosz, DE AKKOR IS EGY MÁSIK ÁLLAM. Szuverén, külön ország, melyhez Oroszországnak kurvára semmi köze nincs. Mégis Putyin külön kis hadsereget állomásoztat ott. Mit szólnál, ha az északi megyéinkben szlovák katonák kavarnának, csak mert ott 5 vagy 10% a szlovák lakosság aránya.

A Krím félsziget jó ideig orosz terület volt, de aztán Ukrajnához került. Pont. Aztán Putyin gondolt egyet és páncélosokat meg komplett hadosztályokat küldött oda, hogy erőszakkal elvegye. Aztán megszavaztatta hogy mindenki ezt akarta ott. Ilyen elven bárhol az erősebb megtehetne ilyesmit. Mondjuk a franciák bemennek a Rajnáig Németországba, mert egyszer egy ideig az övék volt az a terület. Vagy a Tiszáig benyomul a román hadsereg, mert 1919-ben itt állomásoztak.

Csecsenföldön egy külön nép él, mely már sokszor akart elszakadni a ruszkiktól, csak ott is erővel közbeléptek a bazi nagy hadseregükkel. Ami meg a csecsenek vallását illeti: muszlimok, mint ahogy van a bolygón még 1,8 milliárd ember. Többek közt Orbán puszipajtásai is, akiket miniszterelnökünk rokonainknak tart: a kazahok.

midnight coder 2019.04.26. 19:36:59

@százados: Az AK-47 valóban zseniális cucc a maga nemében, elég egyszerű, igénytelen és ahhoz képest jól lő. Pont ezért gyártja / gyártotta kb. boldog-boldogtalan, egyebek közt még anno kis hazánk is.

midnight coder 2019.04.26. 19:37:55

@Chris Kyle: "Ukrajnában a 44 milliós lakosságból 9 millió orosz, DE AKKOR IS EGY MÁSIK ÁLLAM."

Olyan mint Palesztina ?

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 22:32:46

@MAXVAL bircaman közíró: Irakban csak a babiloni fogság miatt voltak kénytelenek tartózkodni. Ott még a sokkal előbb odaérkező babilóniaiak és asszírok is sémita bevándorlók, hódítók voltak. - Előttük másféle népek laktak arrafelé, pld. sumerek. - Az összes közel-keleti sémita Arábiából tört a világra.

Periodista. 2019.04.26. 22:34:57

@Buchhalter: Buchhalter wcar@citromail.hu Kevés nálad gusztustalanabb kis gennyláda troll fordult meg itt. De több kommented itt biztos nem lesz! :)

Periodista. 2019.04.26. 22:37:05

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: A szaúd-arábiás zsidózó baromságodat is hallottuk már párszó. Kár újra meg újra feltenned öcsi! Unjuk már! :)

Paracord 2019.04.26. 22:38:39

Az orosz agresszió nem ismer határokat és előbb-utóbb Európa vesztét okozza majd. A KGB ezredes vezette birodalom mindenütt jelen van. Vak az, aki nem látja!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 22:42:16

@Paracord: Az, hogy az orosz is veszélyes ellenség, nem jelenti azt, hogy a másik veszélyes ellenség, USRAEL butuska rabszolgái legyünk...Inkább játsszuk ki őket egymás ellen!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 22:43:32

@Periodista.: Nézzen utána! Igaz, amit írok!

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.26. 23:05:56

@AZ IGAZI HUNGAROFIL: Az új ország neve - GREAT ISRAEL IN VEGAS lehetne. - Az ötletért csak 1 ezrelék jövedelmet kérnék 10 éven keresztül az új állam bevételeiből.

AZ IGAZI HUNGAROFIL 2019.04.27. 14:05:04

@MAXVAL bircaman közíró: "I think the most interesting aspect of this paper is – as usual – the expansion of peoples associated with a single Y-DNA haplogroup. Given that the expansion of Semitic languages in the Middle East – like that of Anatolian languages from the north – must have happened after ca. 3100 BC, coinciding with the collapse of the Uruk period, these Chalcolithic north Levant peoples are probably not related to the posterior Semitic expansion in the region. This can be said to be supported by their lack of relationship with posterior Levantine migrations into Africa. The replacement of haplogroup E before the arrival of haplogroup J suggests still more clearly that Natufians and their main haplogroup were not related to the Afroasiatic expansions.On the other hand, while their ancestry points to neighbouring regional origins, their haplogroup T1a1a (probably T1a1a1b2) may be closely related to that of other Semitic peoples to the south, as found in east Africa and Arabia. This may be due either to a northern migration of these Chalcolithic Levantine peoples from southern regions in the 5th millennium BC, or maybe to a posterior migration of Semitic peoples from the Levant to the south, coupled with the expansion of this haplogroup, but associated with a distinct population. As we know, ancestry can change within certain generations of intense admixture, while Y-DNA haplogroups are not commonly admixed in prehistoric population expansions.

Without more data from ancient DNA, it is difficult to say. Haplogroup T1a1 is found in Morocco (ca. 3780-3650 calBC), which could point to a recent expansion of a Berbero-Semitic branch; but also in a sample from Balkans Neolithic ca. 5800-5400 calBCE, which could suggest an Anatolian origin of the specific subclades encountered here. In any case, a potential origin of Proto-Semitic anywhere near this wide Near Eastern region ca. 4500-3500 BC cannot be discarded, knowing that their ancestors came probably from Africa." indo-european.eu/tag/proto-semitic/

Steve Mohacsi 2019.04.29. 07:58:48

@Chris Kyle: "Ukrajnában a 44 milliós lakosságból 9 millió orosz, DE AKKOR IS EGY MÁSIK ÁLLAM."

Steve Mohacsi 2019.04.29. 07:59:55

ez a komment felületet még szoknom kell.. Szóval ilyen egyszerűen intézed el a kérdést a környező országokban élő magyarok témájában is?! Nagybetűkkel kiabálsz, frusztrált vagy?

Panelmedve 2019.11.15. 18:45:41

A legnagyobb fenyegetés a világbékére nézve az Oroszország - Kína - Irán hármas. Főleg az elmúlt évek miatt, mert széped "összedolgoznak".
süti beállítások módosítása